Jaktklänning (igen)

Jag lovade lite bilder i en mer passande miljö, och här kommer de. Bilderna är tagna på norra muren, samt ovanpå kökstornet på Borgholms slott. För en mer utförlig beskrivning av dräkten, klicka här.

Väldigt kort historik om det sena 1600-talet på Borgholms slott: Borgholms slott led stort under skånska kriget, främst under 1677, då slottet besköts från både land och sjösidan. Taken skadades svårt, även om murarna höll samman. Under de kommande åren var reparationsarbetena bristfälliga, och bygget avstannar helt 1709. Taken var ännu inte hela, vilket gör att förfallet startar väldigt snabbt. Redan 1772 hålls sista gudtjänsten, och 1801 inrättas en tygfabrik i norra längan. Än idag är den södra längan inte färdigbyggd, utan väntar på alla byggnadsarbetare, som har haft lunch 300 år…

Och så bilderna:

:

This entry was posted in 1600-tal, Hattar, Hel dräkt, Jacka, Klänning, Korsett. Bookmark the permalink.

0 Responses to Jaktklänning (igen)

 1. S says:

  Wow..! Vilken vacker klänning! :)

 2. Linda says:

  Jag avgudar dig!
  Du har verkligen lyckats med dina kläder!

 3. adamnorman says:

  Tack så mycket! Det värmer att höra sådana kommentarer =) Jag tror att mycket handlar om att jag själv aldrig blir riktigt nöjd, det gör att jag alltid vill utvecklas och bräcka mig själv. Men alla kan sy sånt här, det handlar bara om övning och lite jävlar-anamma…