En laddning läderflaskor

Sommaren tillbringades på Öland, och jag hade varken tid att börja några stora projekt. Däremot så hade jag fruktansvärt mycket spilläder som jag var tvungen att göra mig av med innan flytten tillbaka till Umeå. Jag funderade länge på vad man kunde göra av alla de små, oregelbundna läderbitarna, sen fick jag en idé. Det hela resulterade åtta läder flaskor och en liten mugg. Ganska trevligt hantverk, tills det är dags för att forma och vaxa dem. Vaxningen ska göras utomhus nästa gång. Definitivt.

Eftersom jag använde lite olika lädersorter så fick någon flaska lite dålig form, men detta har jag skrivit i listan nedan. I övrigt så är jag väldigt nöjd. Men de är likväl till salu nu, till förmån för lite framtida resor.

Jag har gjort en samlingsbild, där jag har märkt dem så att ni lättare får uppfattning om storleken och pris. Är det någon som vill köpa flera, eller alla flaskor så kan jag nog gå ner lite i pris. Alla flaskor är självklart täta och kommer med korkar och bärrem.


EDIT 2/3-09: Alla flaskor sålda

This entry was posted in Assecoarer, Läder, Medeltid. Bookmark the permalink.