Enkel 1400-tals doublet (Till salu)

Nu har jag en prima nytillverkad doublet till salu. Den syddes egentligen till en kund, men jag sydde fel (the shame!). Jag råkade sy den med midjesöm eftersom det normalt sett är vanligast, men så var den inte beställd. Felet är egentligen mitt, eftersom jag inte hade dubbelkollat det med honom, och även om kunden kunde gå med på att ta denna så vill jag inte lämna ifrån mig något felaktigt. Därför syr jag en ny åt honom och säljer denna.

Det är en lite “enklare” doublet inspirerad av 1400-talet. Den har den karakteristiska V-formade kragen i nacken och parvis snörning framtill. Eftersom den ska vara lite enklare så är den utan puffärm och knäppning/snörning på ärmarna. Den är sydd i ett valkat mörkbrunt ylle, fodrad med naturfärgat linne. Fodret är dittsytt för hand och snörningshålen är gjorda för hand, restan är gjort på maskin. Jag har inte sytt några snörningshål för att fästa hosor eftersom det är bäst att göra när man har hosor och doublet på sig.

Storleken är väl närmast en Large, du bör bara 175-180 och ha 100 cm eller stax däröver runt bröstkorgen. Exaktare mått och bilder kan lämnas till intresserade.

Pris: Bud (materialkostnad är ca 400 kr)

img_2481

This entry was posted in 1400-tal, Doublet, Medeltid, Till salu just nu. Bookmark the permalink.