Vapenjackan är klar!

Äntligen! Den är färdig! Eller ja, inte riktigt, men jag kände att jag måste lägga upp bilder för att stilla alla (förhoppningsvis) trogna läsares nyfikenhet. Det som är kvar är:

*Brynjeärmar
*Snörningshål till ärmar
*Försöka borsta bort alla blåa spår från tygkritan
*Ytterligare snörningshål framtill, det är för glest mellan dem nu

Det har varit en väldigt lång väg fram till detta målet. Många långa timmar har gått till kviltandet, men jag blev mycket nöjd till slut. Jag skippade kviltningen på ärmarna, eftersom jag var rädd att det skulle bli för stelt. Rörligheten i ärmarn är ju ofta det kritiska i figurnära plagg, men jag är på det stora taget nöjd. Självklart kunde rörligheten blivit bättre, det blev lite knöigt i ärmarna. Men att kunna sätta upp håret i en tofs brukar vara ett tecken på hyffsad rörlighet. Ärmarna snöras för övrigt ihop med tre parvis snörningarna, och en bit över armbåden är lämnad öppen för bättre rörlighet. Dessutom har jag minskat vadderingen i armhåla, armveck och armbåge, och det gjorde skillnad.

Något jag är mindre nöjd med är att jag inte lyckades passa in kviltningslinjerna i sidosömmen, men det må vara hänt. Lite bilder på jackan kommer här.

img_4279 img_4278

Nästa steg blir väl att skaffa ett blankvapen antar jag. Jag kommer ju från lajvvärlden i grund och botten och har inte haft nytta för ett blankvapen än så länge. Men en langmesser och någon form av stångvapen står högt på listan..,

img_4264

This entry was posted in 1400-tal, Doublet, Jacka, Medeltid, Rustning. Bookmark the permalink.